MATERIÁL – HPC (high performance concrete)

Hledáte inovativní a esteticky přívětivý materiál pro městský mobiliář? Pak je HPC neboli molekulární beton tou pravou volbou! Jedná se o vysoce výkonný beton, který se vyznačuje mimořádnou pevností a odolností.

Jako výhradní dodavatel italského mobiliáře značky Metalco a Bellitalia vám rádi pomůžeme zrealizovat váš projekt. V případě zájmu nás neváhejte kdykoliv kontaktovat. Více informací o variantách a povrchových úpravách, které nabízíme naleznete v naší online brožuře – Materiály a údržba Metalco.

Barevná provedení a povrchové úpravy HPC

HPC nabízíme ve 3 barevných odstínech a 3 povrchových úpravách, tudíž si u nás můžete vybrat takové provedení, které splní všechny vaše požadavky na mobiliář.

Barevné odstíny mobiliáře z HPC

Mobiliář z HPC nabízíme v následujících barevných provedeních.

Na přání však můžeme nabídnout i další barevné kombinace.

Bílý odstín

Světlá a nadčasová barva, která opticky zvětší prostor a dodá mu lehkost.

Šedý odstín

Elegantní a neutrální barva, která se hodí do moderních i klasických designů.

Tmavě šedá

Moderní a luxusní barva, která dodá vašemu mobiliáři sofistikovaný vzhled.

Povrchové úpravy mobiliáře z HPC

Povrch mobiliáře je ošetřen vhodnými prostředky zmírňujícími opotřebení, vodní erozi a zvyšujícími jejich životnost. Ne všechny produkty jsou k dispozici ve všech povrchových úpravách. Na požádání a za příplatek je možné provést povrchovou úpravu “ANTIGRAFFITI”, která umožní snadné odstranění nežádoucích kreseb vandalů. Mobiliář vyšší váhy je vybaven úchyty pro snadnou manipulaci a rozmístění. Pokud potřebujete poradit s výběrem povrchové úpravy, kdykoliv nás kontaktujte.

Broušená úprava

Hladká a lesklá povrchová úprava, která je odolná proti poškrábání a snadno se čistí.

Sametová úprava

Jemná a matná povrchová úprava, která je příjemná na dotek a dodává materiálu elegantní vzhled.

Mix broušené a sametové úpravy

Kombinace broušené a sametové povrchové úpravy, která vytváří zajímavý vizuální efekt.

HPC se žulou
povrchová úprava sametová

HPC se žulou
povrchová úprava leštěná

HPC s černým mramorem
povrchová úprava sametová

HPC s černým mramorem
povrchová úprava leštěná

HPC s bílým mramorem
povrchová úprava leštěná

HPC s bílým mramorem
povrchová úprava sametová

Zobrazit mobiliář z HPC

Podívejte se blíže na mobiliář vytvořený z HPC.

Výhody mobiliáře z HPC

HPC představuje revoluční materiál pro městský mobiliář, který odolává intenzivnímu provozu a zároveň si zachovává elegantní design. Jedinečné výhody jej činí ideálním řešením zejména pro lavičky, květináče a další prvky mobiliáře.  Vyznačuje se také nižší váhou, než klasický beton.

Odolnost

HPC je velmi odolný materiál, který vydrží i to nejnáročnější používání. Odolává mechanickému namáhání, oděru, mrazu, UV záření a chemickým látkám. HPC tak nabízí dlouhou životnost a nižší náklady na údržbu.

Snadná údržba

Díky vysoce kvalitnímu povrchu se mobiliář z HPC snadno čistí, a jeho údržba je jednoduchá a efektivní, což snižuje náklady na dlouhodobou péči. Nízká údržba HPC tak ve výsledku šetří čas i peníze a zjednodušuje péči o mobiliář.

Pevnost

Klíčovou vlastností HPC materiálu je jeho vysoká pevnost. Díky specifickému složení a preciznímu výrobnímu procesu dosahuje HPC mimořádně vysokých pevnostních parametrů, což zvyšuje bezpečnost a spolehlivost konstrukcí mobiliáře.

Zdravotní nezávadnost

HPC jako materiál neobsahuje žádné škodlivé toxiny ani chemikálie, tudíž je zcela bezpečný pro použití ve veřejném prostoru jako městský mobiliář. HPC tak splňuje veškerá hygienická kritéria a normy na výbornou.

Ukázky mobiliáře z HPC

Podívejte se na naši širokou nabídku produktů z HPC a nechte se inspirovat! Nabízíme klasické a nenáročné betonové lavice z HPC, ideální do parků a na veřejná prostranství. Pro milovníky designu máme v nabídce produkt Folly lavička, která svým originálním tvarem zkrášlí každé náměstí. Pro technologické nadšence máme  smart lavičku s USB. A pro sportovce? Robustní a odolný pingpongový stůl, který odolá i venkovnímu prostředí.