MATERIÁL – WPC

WPC (wood polymer composite) je inovativní materiál, který kombinuje nejlepší vlastnosti dřeva a plastu. Díky tomu je WPC ideální volbou pro městský mobiliář od italského výrobce Metalco, který vyžaduje vysokou odolnost a kvalitu.

Více informací o materiálu WPC naleznete v naší online brožuře Materiály a údržba Metalco. V případě dotazů nebo poptávky na mobiliář z WPC nás kdykoliv kontaktujte.

Varianty WPC pro městský mobiliář

Mobiliář z WPC dodáváme ve dvou variantách, a to WPC ULTRA a WPC PLUS.  Tyto typologie WPC materiálů nejsou alternativní. Pro zvolení jedné nebo druhé je rozhodující design jednotlivého výrobku a technická charakteristika projektu. S výběrem vám kdykoliv rádi poradíme.

Materiál WPC ULTRA

Toužíte po tom nejlepším pro váš venkovní prostor? Pak je WPC ULTRA vaší volbou! Prémiový materiál s nejvyšší odolností a životností uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Je plně probarvený a zcela bezúdržbový.

Materiál WPC PLUS

Hledáte materiál, který je odolný a zároveň se s ním snadno pracuje? Vyzkoušejte mobiliář z WPC PLUS! S atraktivním vzhledem dřeva a snadnou instalací si váš venkovní prostor zkrášlíte bez zbytečných komplikací. Stejně jako WPC Ultra nevyžaduje žádnou údržbu.

Výhody mobiliáře z WPC

Mobiliář z WPC nabízí řadu výhod oproti jiným alternativám. Je odolný s dlouhou životností a zcela bezúdržbový, čímž se stává atraktivní volbou pro různé typy projektů.

Odolnost

WPC materiál je stvořen pro venkovní použití. Odolává drsným povětrnostním vlivům, ať už se jedná o přímé slunce, intenzivní déšť nebo silné krupobití. Nemusíte se obávat hmyzu ani hniloby.

Zachování tvaru

Na rozdíl od dřeva, které se může časem deformovat a praskat, WPC materiál si zachovává svůj tvar a stabilitu. Nemusíte se tedy obávat prohýbání, kroucení ani praskání.

Dlouhá životnost

WPC materiál se pyšní dlouhou životností, která předčí běžné materiály. Díky inovativnímu složení odolává WPC materiál všem nepříznivým vlivům, čímž zaručuje dlouhodobou funkčnost.

Bezúdržbovost

Na rozdíl od dřeva, které vyžaduje pravidelnou péči v podobě impregnace, olejování či lakování, WPC materiál je bezúdržbový a nevyžaduje žádnou povrchovou úpravu.

Přírodní krása

WPC materiál věrně imituje strukturu a kresbu dřeva, takže na první pohled nerozeznáte rozdíl od běžného dřevěného materiálu. Tento dojem dodává projektům autentičnost a estetiku.

Bezpečnost

WPC neobsahuje žádné toxické chemikálie ani škodlivé látky, které by mohly představovat riziko pro zdraví osob. WPC se navíc netříští a nerozpadá a při vystavení na ostrém slunci je tepelně stabilní.

Nabídka mobiliáře z WPC

WPC materiál umožňuje výrobu široké škály produktů pro venkovní prostor. Na ukázku jsme vybrali 3 produkty. Odpočívadlo LIVE je moderní a elegantní odpočívadlo pro relaxaci v parku, na zahradě nebo terase. Parková lavička NORSE je robustní a odolná lavička ideální pro veřejná prostranství, jako jsou parky, náměstí a hřiště. Poslední příklad je sestava modulárních laviček HARRIS, která je vhodná pro venkovního posezení. Lavičky jsou dostupné ve více provedeních Můžete si vybrat z různých modulů a kombinovat je tak, aby vyhovovaly vašim specifickým potřebám. Tyto produkty jsou jen malou ukázkou široké škály produktů, které z WPC materiálu vyrábíme.