MATERIÁL – UHPC

Hledáte mobiliář z inovativního a odolného materiálu? Představujeme vám ultra vysokomolekulární beton (UHPC), který posouvá hranice produktů pro městský mobiliář od italského výrobce Metalco.

V naší online brožuře Materiály a údržba Metalco se dozvíte více o vlastnostech a barevných odstínech UHPC, včetně technických specifikací, barevných variantách, ale i dalších typech materiálů. Pro bližší informace a cenovou nabídku nás kdykoliv kontaktujte.

Barevné varianty a povrchové úpravy UHPC

UHPC nabízíme ve třech barevných odstínech a několika povrchových úpravách pro vyšší odolnost před vnějšími vlivy.

Bílá

Klasická a nadčasová volba, která dodá vašemu projektu moderní a minimalistický vzhled. Bílá UHPC se hodí do interiéru i exteriéru a skvěle se kombinuje s jinými materiály.

Šedá

Všestranná a elegantní barva, která se hodí do široké škály projektů. Šedý odstín UHPC je moderní a zároveň nadčasová varianta, která dodá vašemu projektu sofistikovaný vzhled.

Tmavě šedá

Moderní a odvážná barva, která mobiliáři nabízí jedinečný a dramatický vzhled. Tmavě šedá UHPC se hodí pro moderní architekturu a skvěle se kombinuje s kontrastními barvami.

Povrchové úpravy mobiliáře z UHPC

Mobiliář vyrobený z UHPC je opatřen přírodní a hladkou úpravou ALFA. Na požádání je k dispozici možnost doplnit úpravu ANTIGRAFFITI pro snadné odstranění nežádoucích nápisů vandalů. Výrobky jsou ošetřeny speciálním voděvzdorným a skvrnám odolným nátěrem.

Výhody mobiliáře z UHPC

Mobiliář z UHPC je velmi všestranný. Mezi benefity patří také odolnost proti nárazům nebo poškrábání. Díky mnoha vlastnostem se tento materiál stává inovativní a atraktivní volbou pro městský mobiliář. Největší předností je nízká hmotnost, díky čemuž je mobiliář vhodný i do prostorů s omezenou nosností nebo ztíženým přístupem, jako jsou vnitřní prostory budov, střechy, vyšší patra apod.

Vysoká pevnost

UHPC dosahuje pevnosti v tlaku až 200 MPa, což je cca 5x více než běžný beton. Díky tomu je ideální pro konstrukce, které vyžadují vysokou nosnost a odolnost proti zatížení. Tato vlastnost umožňuje vytvářet lehké a štíhlé konstrukce, které jsou zároveň mimořádně odolné a stabilní.

Odolnost

UHPC je extrémně odolný vůči povětrnostním podmínkám, chemikáliím a opotřebení, což z něj činí ideální materiál pro venkovní mobiliář. Jeho odolnost snižuje riziko koroze a trhlin, což prodlužuje životnost konstrukcí a minimalizuje náklady na údržbu a opravy mobiliáře.

Dlouhá životnost

Díky vysoké odolnosti materiálu si konstrukce z UHPC zachovávají svou pevnost po dlouhou dobu.  Dlouhá životnost také přispívá k udržitelnosti projektů a snižuje jejich ekologický dopad, což je pro produkty městského mobiliáře velmi příznivé .

Estetické úpravy

Vysokomolekulární beton je k dispozici v mnoha barevných odstínech a povrchových úpravách, čímž lze mobiliář snadno sladit s okolním prostředím. Materiál je mimo jiné možné upravit tak, aby napodoboval vzhled například kamene, dřeva nebo kovu.

Ukázky mobiliáře z UHPC

Z materiálu UHPC vyrábíme například kolekci laviček se stolem, zastávkový přístřešek, květináč Austen nebo odpadkový koš SBIN s konstrukcí z UHPC. Všechny tyto produkty vykazují vynikající odolnost a dlouhou životnost. Pro více informací ohledně naší nabídky produktů z UHPC si prohlédněte konkrétní produkty mobiliáře nebo nás kdykoliv kontaktujte.