MATERIÁL – OCEL

Ocel je jedním z nejvíce oblíbených materiálů v mnoha odvětvích. Využíváme ho také pro kolekci městského mobiliáře nebo při výrobě mobiliáře pro dětská hřiště. Jeho pevnost, odolnost a estetické vlastnosti z něj činí ideální materiál pro výrobu širokého spektra produktů, které vyhovují všem potřebám a nárokům veřejných prostranství.

Ocel spojujeme s inovativním designem tak, aby městský mobiliář od italského výrobce Metalco vyhovoval nejen praktickým potřebám, ale také vizuálně obohacoval prostředí měst a obcí. Více informací o dostupných variantách a barevných možnostech oceli naleznete v naší online brožuře – Materiály a údržba Metalco.

Povrchové úpravy oceli pro mobiliář

Nabízíme širokou nabídku povrchových úprav oceli, které prodlužují životnost městského mobiliáře, a zároveň zlepšují celkový design jednotlivých prvků.

Žárové zinkování

Žárové zinkování poskytuje výrobkům vysokou odolnost proti korozi a dlouhou životnost díky tenké vrstvě zinku aplikovaného za vysokých teplot. Tento proces je ideální pro produkty určené pro venkovní použití, jako jsou lavičky a posezení, odpadkové koše nebo stojany na kola.

Galvanické zinkování

Galvanické zinkování zajišťuje účinnou ochranu proti korozi pomocí elektrochemického procesu, což nalézá časté využití pro dekorativní prvky mobiliáře. Tento druh úpravy je esteticky příjemný a zároveň zvyšuje trvanlivost výrobků i v náročných podmínkách.

Sendzimirové zinkování

Sendzimirové zinkování, zvané též jako elektrolytické zinkování, poskytuje jednotlivým prvkům mobiliáře vysokou odolnost vůči korozi a zlepšuje jeho povrchovou úpravu díky rovnoměrnému rozložení zinkové vrstvy. Sendzimirové zinkování nabízí snadnou aplikaci a je také odolné vůči UV záření.

Kataforéza

Kataforéza zajišťuje rovnoměrné a odolné pokrytí povrchu oceli tenkou vrstvou organické barvy, což zlepšuje ochranu mobiliáře proti korozi. Tento proces je oblíbený pro produkty, které vyžadují precizní a trvanlivou povrchovou úpravu, jako jsou stojany na kola nebo nástěnné informační tabule.

Podkladová vrstva – Primer

Základní vrstva Primer zlepšuje přilnavost práškové barvy k povrchu oceli a zvyšuje její odolnost proti korozi, což prodlužuje životnost mobiliáře. Tato přípravná vrstva je klíčovým krokem před aplikací barvy a zajišťuje optimální adhezi a ochranu povrchu oceli pro další úpravu.

Jaké výhody má mobiliář z oceli?

Ocel je materiál, který nabízí řadu výhod. Výsledné produkty jsou trvanlivé, cenově dostupné a lze je aplikovat pro různé využití v rámci městského mobiliáře.

Vysoká odolnost

Ocel je známá svou vysokou pevností a odolností, což je důležité pro městský mobiliář vystavený vandalizmu a častému používání.

Flexibilita

Díky flexibilitě můžeme ocel snadno tvarovat do různých forem a velikostí, což umožňuje designérům vytvářet jedinečný vzhled mobiliáře.

Široká dostupnost

Jedná se o běžně dostupný materiál na trhu, což znamená, že je ekonomicky výhodný a snadno dostupný pro výrobu různých typů mobiliáře.

Pevnost

Mobiliář z oceli je velmi pevný a odolá vysokému zatížení, což je důležité zejména pro lavičky, stoly, odpadkové koše apod.

Estetika

Ocel poskytuje moderní a elegantní vzhled, který lze snadno přizpůsobit různým designovým požadavkům a estetickým preferencím.

Ochrana proti korozi

Povrchové úpravy umožňují oceli odolat korozivním účinkům okolního prostředí, což zvyšuje její životnost a snižuje náklady na údržbu.

Ukázky mobiliáře z oceli

Z oceli vyrábíme širokou škálu produktů pro veřejná prostranství, zahrnující moderní lavičky a posezení, stoly a židle vhodné pro terasy, kavárny a restaurace, květináče, pítka a ochrany stromů, zábrany vjezdu a zábradlí.